सीरम इंस्टीट्यूट बच्चों पर कोरोना वैक्सीन का ट्रायल करेगा। यह वैक्सीन किस कंपनी की है?

सीरम इंस्टीट्यूट बच्चों पर कोरोना वैक्सीन का ट्रायल करेगा। यह वैक्सीन किस कंपनी की है?

Danik Bhaskar Quiz Answers Today . Here we says about dainik bhaskar knowledge quiz , how can you participate on dainik bhaskar quiz competition and how to get dainik bhaskar online quiz link today, find below 28 September 2021 questions and answers , दैनिक भास्कर क्विज टुडे 

सीरम इंस्टीट्यूट बच्चों पर कोरोना वैक्सीन का ट्रायल करेगा। यह वैक्सीन किस कंपनी की है?
सीरम इंस्टीट्यूट बच्चों पर कोरोना वैक्सीन का ट्रायल करेगा। यह वैक्सीन किस कंपनी की है?

Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel
JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL – Click Here
SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNEL – Click Here

Follow Us On Google News – Click Here 

Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, current affairs today and many more updates.
Today we will says about dainik bhaskar quiz ,That quiz also known as Bhaskar Knowledge Quiz ( दैनिक भास्कर नॉलेज क्विज ) , That Quiz will available on Dainik Bhaskar App, This quiz contest will starts everyday at 8:00pm. here we provide all details about how to participate jio quiz,how to play this contest on that app.  So be ready for next quiz contest .


amazon%2Band%2Bflipkart%2Bbest%2Bdeal


दैनिक भास्कर क्विज़ लिंक 28 September 2021


How to Play Dainik Bhaskar Knowledge Quiz ?

  • First of all download Dainik bhaskar app from playstore
  • Then Register with your mobile number.
  • Then choose any option as your choice
  • Select your gender
  • After profile completion click on top of page on right side corner profile section
  • Then you will saw a option क्विज खेले और जीते
  • Then click on that option and play this game.
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link – click here 


सीरम इंस्टीट्यूट बच्चों पर कोरोना वैक्सीन का ट्रायल करेगा। यह वैक्सीन किस कंपनी की है?


Bhaskar Knowledge Quiz Answers 28 September 2021

Updated soon – Refresh Here 

Q1. सिद्धू ने पंजाब कांग्रेस के अध्यक्ष पद से इस्तीफा दे दिया है। उन्होंने यह पद कब संभाला था?

Answer : 18 जुलाई

Q2. पंजाब के पूर्व CM अमरिंदर सिंह BJP जॉइन कर सकते हैं? वे कितने साल से राजनीति में हैं?

Answer : 52 साल

Q3. अमरिंदर ने मोदी लहर के बावजूद 2014 में BJP के एक बड़े नेता को हराया था। वे नेता कौन थे?

Answer : अरुण जेटली

Q4. चीनी कंपनी एवरग्रांड की वजह से दुनिया पर मंदी का खतरा है। इस कंपनी का मेन बिजनेस क्या है?

Answer : रियल एस्टेट

Q5. कांग्रेसी हो चुके कन्हैया कुमार पिछला लोकसभा चुनाव हार गए थे। उन्हें किसने हराया था?

Answer : गिरिराज सिंह

Q6. संजू सैमसन ने IPL में 3000 रन पूरे कर लिए हैं। इस लीग में सबसे ज्यादा रन किसके नाम हैं?

Answer : विराट कोहली

Q7. होटल रूम दिलाने वाली कंपनी ओयो की वैल्यू 75 हजार करोड़ है। यह कितने देशों में सर्विस देती है?

Answer : 80

Q8. 93 साल पहले दुनिया के पहले एंटीबायोटिक की खोज हुई थी। यह खोज किसने की थी ?

Answer : एलेक्जेंडर फ्लेमिंग

Q9. मैक्रमे आर्ट में रस्सियों की गांठ बनाकर सजावटी प्रोडक्ट बनाए जाते हैं। इसकी शुरुआत कब हुई?

Answer : 13वीं सदी

Q10. सीरम इंस्टीट्यूट बच्चों पर कोरोना वैक्सीन का ट्रायल करेगा। यह वैक्सीन किस कंपनी की है?

Answer : नोवावैक्स

Leave a Comment