Ad Code

KBC Offline Quiz Answers Today 28 September 2021 | Kaun Banega Crorepati Season 13 ( 24×7 Quiz ) Both English and Hindi

KBC OFFLINE QUIZ ANSWERS TODAY 28 September 2021 -

kbc offline quiz answers today,kbc offline quiz,kbc offline quiz answers, kbc question today,kbc today question,kbc questions and answers,kbc offline quiz today 28 September 2021,kbc daily quiz answers, kbc 1 crore winner, we also provides kbc offline quiz answers both english and hindi kbc 13 first crorepati HIMANI BUNDELA win kbc 1 crore question

kbc offline quiz answers today
KBC offline quiz answers today 28 September 2021

Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment


Join Quickly on Telegram Channel
JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL - Click Here
SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNEL Click Here

Follow Me On Google News - Click Here 


Hi readers welcome to our website AG Trick official website agtrick.xyz. In this website you will get latest update such as breaking news,India news, state news ,Amazon quiz answers today, flipkart quiz answers, intermiles quiz and more quiz update. Today we will says about KBC 24×7 quiz 28 September 2021 answers .So daily visit our website and get latest update of KBC Offline Quiz Answers Today


Note : Subscribe Our Telegram Channel For Upcoming Amazon Great Indian Festival Season Sale 2021. Join Now for Best Deals On Amazon Click Here

Also Read : Kbc Pharmeasy Ghar Baithe Jeeto Jackpot Quiz Question Answers Today 3 September - 7 September 2021





KBC offline quiz answers today
kbc offline quiz answers today 28 September 2021

Kaun Banega Crorepati 13 Offline Quiz Answers Today English and Hindi 28 September 2021


Question and Answer Update Soon - Refresh Here

Q1. Where is Jatayu Conservation Breeding Centre (JCBC) located?


Answer : Pinjore (Haryana)


Q2. Which athlete has been appointed by the Reserve bank of India for a banking fraud awareness campaign?


Answer : Neeraj Chopra


Q3. Who is the lyricist of the evergreen song 'Lag ja gale'?


Answer : Raja Mehdi Ali Khan


Q4. Which of the following author wrote the book 'One Life is Not Enough'?


Answer : K. Natwar Singh


Q5. How many languages are printed on the reverse side of an Indian currency note?


Answer : 15


Q6. Aishwarya Pissay excels in which one of the following sports?


Answer : Motorsports


Q7. Which bird is the universal symbol of peace?


Answer : Dove


Q8. For how long did the Turko - Afghan rule last in India?


Answer : 3 centuries


Q9. Which Indian state is famous for boating activities on its backwaters?


Answer : Kerala


Q10. Which state has introduced 'Night safaris' in its national parks?


Answer : Madhya Pradesh


27 September 2021

Q1. What is a deep and narrow valley with steep sides known as?


Answer : Canyon


Q2. Formerly, what was Myanmar known as?


Answer : Burma


Q3. Which bank launched India's first fixed deposit with a critical illness insurance scheme called 'FD Health' in 2019?


Answer : ICICI Bank


Q4. Name the recently launched expedition of people with disabilities from across the country to Kumar Post (Siachen Glacier)?


Answer : The Operation Blue Freedom


Q5. What are female elephants called in English?


Answer : Cow


Q6. Which football club is prominently featured in the memoir "Fever Pitch" by Nick Hornby?


Answer : Arsenal


Q7. Tipu Sultan was popularly known as what?


Answer : Tiger of Mysore


Q8. The two popular bridges in Rishikesh, Uttrakhand are named after which two Hindu deities?


Answer : Ram and Laxman


Q9. Which of the following actors did not act in the film 'Mother India'?


Answer : Dilip Kumar


Q10. Which is the longest cell in the human body?


Answer : Nerve cell


Kbc offline quiz answers hindi ( 27 September 2021 ) 


Q1. खड़ी भुजाओं वाली गहरी और संकरी घाटी को क्या कहते हैं ?

Answer: कैन्यन

Q2. म्यांमार को पहले किस नाम से जाना जाता था?

Answer: बर्मा

Q3. किस बैंक ने २०१९ में ‘एफडी हेल्थ’ नामक एक गंभीर बीमारी बीमा योजना के साथ भारत का पहला फिक्स्ड डिपॉज़िट शुरू किया?

Answer: आईसीआईसीआई बैंक

Q4. कुमार पोस्ट (सियाचिन ग्लेशियर) तक देश भर से विकलांग लोगों के हाल ही में शुरू किए गए अभियान का नाम बताएं?

Answer: ऑपरेशन ब्लू फ्रीडम

Q5. मादा हाथी को अंग्रेजी में क्या कहते हैं?

Answer: काउ

Q6. “निक हॉर्नबी के संस्मरण “फीवर पिच” में किस फुटबॉल क्लब को प्रमुखता से चित्रित किया गया है?”

Answer: आर्सेनल

Q7. टीपू सुल्तान को किस नाम से जाना जाता था?

Answer: टाइगर ऑफ़ मैसूर

Q8. उत्तराखंड के ऋषिकेश में दो लोकप्रिय पुलों का नाम किन दो हिंदू देवताओं के नाम पर रखा गया है?

Answer: राम और लक्ष्मण

Q9. निम्नलिखित में से किस अभिनेता ने ‘मदर इंडिया’ फ़िल्म में अभिनय नहीं किया था ?

Answer: दिलीप कुमार

Q10.मानव शरीर की सबसे लंबी कोशिका कौन सी है?

Answer: तंत्रिका कोशिका

24 September 2021

Q1. The study of popul is called?


Answer : Demography


Q2. The 2020 Nobel Prize in Literature was awarded to a writer from which country?


Answer : The United States Of America


Q3. What does the term 'Yavanapriya' denote in ancient Sanskrit?


Answer : Pepper


Q4. In which state of India, is the famous Manikaran temple is located?


Answer : Himachal Pradesh


Q5. Which goddess is also called as "Daughter of mountains"?


Answer : Goddess Parvati


Q6. How long India's territorial limit can extend towards the sea?


Answer : 12 nautical miles


Q7. Which State government has decided to raise a sum of Rs.250 crore by the sale of securities?


Answer : Puducherry


Q8. Among the following, which metal is present in hemoglobin?


Answer : Iron


Q9. What type of animal is a seahorse?


Answer : Fish


Q10. The term "Googly" is associated with which sport?


Answer : Hockey



23 September 2021

Q1. Who is the founder of Ellora caves in Aurangabad?

Answer : Rashtrakuta


Q2. Union Home Minister unveiled the 'Single Window Clearance System' in which sector?

Answer : Coal Mines


Q3. In the movie 'Luck By Chance', what field is the main lead, Farhan Akhtar, trying to make his career in?

Answer : Acting


Q4. In which year was The Battle of Plassey fought?

Answer : 1757


Q5. Among the following, which book is written by Margaret Atwood?

Answer : The Blind Assassin


Q6. Walruses use their large tusks for what purpose?

Answer : Hauling themselves out of the water


Q7. A transformer works on which of the following principle?

Answer : Electromagnetic induction


Q8. Which country has the highest population?

Answer : China


Q9. Commercially, in which city of India the hydroelectric installations were set up for the first time?

Answer : Darjeeling


Q10. How many gold medals has India won at the Olympics so far?

Answer : 10




22 September 2021


Q1.The adult human body skeleton comprises of how many bones?


Answer : 206 Bones


Q2.Which club has won the 'FIFA Club World Cup 2020'?


Answer : Bayern Munich


Q3. The drainage pattern formed when the rivers discharge their waters from all directions into a lake is known as?


Answer : Centripetal


Q4. Which of the following notes was the first paper currency issued by RBI?


Answer : 5


Q5. How do sea turtles get rid of excess salt?


Answer : By crying


Q6. Who wrote the book Madhushala?


Answer : Harivansh Rai Bachchan


Q7. Which is the world's tallest statue?


Answer : The Statue of Unity


Q8. Among the following who was the charioteer of Lord Surya?


Answer : Aruna


Q9. Which body has launched a rural e-mobility program urging people to switch to electric vehicles?


Answer : CSC e-Governance Service


Q10. Among the following films, in which film did Shahrukh khan act as a Villain?


Answer : Darr


21 September 2021


Q1. Dolphin kick is associated with which sport?
A. Badminton
B.Golf
C. Swimming
D. Squash

Answer : Swimming

Q2. Who among the following has given the concept of Human Development?

A. Amartya Sen
B. Mahbub-ul-Haq
C. Sukhamoy Chakravarty
D. G.S. Chaddha

Answer : Mahbub-ul-Haq

Q3. In which part of India is Lug valley situated?

A. Arunachal Pradesh
B. Uttarakhand
C. Assam
D. Himachal Pradesh

Answer : Himachal Pradesh

Q4. Which of the following is the rootless plant?
A. Lemna
B. Sweet Potato
C. Ginger
D. Carrot

Answer : Lemna

Q5. Which existing bird has the largest wingspan?

A. Eagle
B. Crow
C. Swan
D. Wandering Albatross

Answer : Wandering Albatross

Q6. What is the title of the 2003 novel by Monica Ali about the Bangladeshi community in London?

A. Stone Lane
B. Brick Lane
C. Wood Lane
D. None of the above

Answer : Brick Lane

Q7. Who was the first man to die in Hindu mythology?

A. Sudama
B. Indra
C. Narada
D. Yama

Answer : Yama

Q8. Which city is known as the Electronic City Of India?
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. Gujarat
D. Kolkata

Answer : Bengaluru

Q9. Which country has recently signed an MoU with the International Energy Agency, for strengthening cooperation in global energy security?

A. Israel
B. Cuba
C. India
D. China

Answer : India

Q10. Who was the most worshipped

God in the Rigvedic period?

A. Lord Indra
B. Lord Shiva
C. Lord Vishnu
D. Lord Bramha

Answer : Lord Indra



( 20 September 2021 )
Q1. Gir Kesar, Malgoa and Banganapalle are varieties of which of the following fruits?

A. Mango
B. Orange
C. Banana
D. Guava

Answer : Guava

Q2. FIFA is the global regulatory body of which sport?

A. Tennis
B. Hockey
C. Football
D. Cricket

Answer : Football

Q3. Which planet is also known as 'Evening star'?

A. Venus
B. Jupiter
C. Saturn
D. Mercury

Answer : Venus

Q4. Which type of joint is your thumb joint?

A. Pivot joint
B. Gliding joint
C. Hinge Joint
D. Saddle joint

Answer : Saddle joint

Q5. What is a Shark's skeleton made of?

A. Bone
B. Cartilage
C. Titanium
D. Keratin

Answer : Cartilage

Q6. Which of the following movie is based on the novel of Mahasweta Devi?

A. Duniyaadari
B. Samantar
C. Hazar Chaurasi Ki Maa
D. Devdas

Answer : Hazar Chaurasi Ki Maa

Q7. Dholavira, an archaeological site is situated on the bank of which river?

A. Indus
B. Ravi
C. Ghaggar
D. Luni

Answer : Luni

Q8. In which state of India is the Bhimbetka cave located?

A. Agra
B. Madhya Pradesh
C. Haryana
D. Delhi

Answer : Madhya Pradesh

Q9. Which Indian state has celebrated its Golden Jubilee statehood day on January 25, 2021?

A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Himachal Pradesh
D. Telangana

Answer : Himachal Pradesh

Q10. Who was the father of king Angad ?

A. King Vali
B. King Sugriva
C. Lord Vishnu
D. Jambavantha

Answer : King Vali



17 September 2021
Q1. India lost to which non-Test playing nation for the first time in an international match?

Answer : Sri Lanka

Q2. Which among the following is not a source revenue?


Answer : Dividends of Public sector enterprises

Q3. Saurology is the study of which of these reptiles?

Answer : Lizards

Q4. Which is the highest peak of the Uttarakhand state?


Answer : Nanda Devi

Q5. Which animal survives on a diet of eucalyptus leaves ?

Answer : Koala

Q6. Which of the following book is written by M.J. Akbar?


Answer : Kashmir- Behind the Vale

Q7. Tuluva Narasal the ruler of the Vijayanagara Empire for the period 1491-1503 belonged to which dynasty?

Answer : Tuluva Dynasty

Q8. The Rabi crops are sown in which months?


Answer : October-November

Q9. The Cabinet approved the MoU between India and which country in the Solar Energy sector?

Answer : Uzbekistan

Q10. Who is the father of 'Vrishaketu'?


Answer : Karna


KBC Offline Quiz Answers ( 16 September 2021 )

Q.1 Who is known as the mother of King Bharat?

Answer : Shakuntala

Q.2 Which was the debut movie of Abhishek Bachchan?


Answer : Refugee

Q.3 Who is the former civil servant to recommend a basic living wage?

Answer : CV Ananda Bose

Q.4 Gatte ki Sabzi is a part of which cuisine?

Answer : Rajasthani

Q.5 Which of the following Buddhist scripture deals in the moral code of conduct?

Answer : Vinaya Pitaka

Q.6 Which of the following book is written by Mohan Rakesh?

Answer : Adhe-Adhure

Q.7 How many muscles are in each ear of a cat?
Answer : 32

Q.8 Which is the largest internal organ in the human body?

Answer : Liver

Q.9 Who is the current Finance Minister of Maharashtra?

Answer : Ajit Pawar

Q.10 Which is the world's smallest country?
Answer : Vatican City


KBC Offline Quiz Answers ( 15 September 2021 )

Q1. On which river in Madhya Pradesh is the Gandhi Sagar Dham built?


A. Narmada

B. Chambal

C. Tapti

D. Ganga


Answer – Chambal



Q2. Where is the headquarters of the SEBI located?


A. Delhi

B. Kolkata

C. Mumbai

D. Pune


Answer – Mumbai


Q3. Which mineral helps in the formation of bones?


A. Calcium

B. Vitamin

C. Collagen

D. Potassium


Answer – Calcium


Q4. The largets mammalian brain belongs to____


A. Dolphin

B. Octopus

C. Blue Whale

D. Sperm Whale


Answer – Sperm Whale


Q5. Which of the following author wrote the boook “Rakta Karabi”?


A. Rabindranath Tagore

B. Narendra Modi

C. Amitabh bachchan

D. Kalidas


Answer – Rabindranath Tagore


Q6. Mahatma Gandhi Ji gave which of the following slogan to people?


A. Go Back to Vedas

B. Quit India

C. Do or Die

D. Vande Mataram


Answer – Do or Die


Q7. Who was the winner of the 10th italian open title 2021?


A. Novak Djokovic

B. Rafael Nadal

C. Dominic Thiem

D. Stefanos Tsitsipas


Answer – Rafael Nadal


Q8. Which of the following is a Kharif Crop?


A. Cottun

B. Ragi

C. Jowar

D. All of the above


Answer – All of the above


Q9. Nagarnar Steel Plan is set up in which state?


A. Chjattisgarh

B. Haryana

C. Himachal Pradesh

D. Delhi


Answer – Chhattisgarh


Q10. What is the name of the Lord Krishna’s conch shell?


A. Paundra

B. Panchajanya

C. Devdutta

D. Anantavijaya


Answer – Panchajanya



KBC Offline Quiz Answers Hindi




Also read : KBC 13 August 25,2021 Hotseat and fastest finger fast ( triple test ) question answers 


Also read : KHC 13 offline quiz answers 30 August 2021


I hope this information will help you for batter updates about Kaun Banega Crorepati Season 13 question and answers. So daily visit our website and join our telegram channel.


Image courtesy : Sony liv 

Post a Comment

0 Comments