Ad Code

Dainik Bhaskar Quiz 60 Answers Today 14th October 2021: दैनिक भास्कर नॉलेज क्विज़ Link , GK Quiz in Hindi ,Google Quiz

 Dainik Bhaskar Quiz 60 Answers Today : Aao Jane Apna Bharat Dainik Bhaskar Quiz 60 for 14 October 2021Play " Dainik Bhaskar Quiz 60 "for aao jane apna bharat and chance to win cash prizes. So play " दैनिक भास्कर क्विज़ 60 "

Also read: Dainik Bhaskar App Online Quiz Answers Today 14th October 2021

Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, current affairs today and many more updates. Today we will says about dainik bhaskar quiz 60 ,That quiz also known as Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz , That Quiz will available on Dainik Bhaskar quiz link, This quiz contest will starts everyday at 6:00am. here we provide all details about how to participate dainik bhaskar quiz 5answers today ,how to play this contest through quiz link.  So be ready for next quiz contest .



aao jane apna bharat quiz,dainik bhaskar quiz 60

Dainik bhaskar quiz 60 answers



Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel
JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL - Click Here
SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNEL Click Here


Follow Us On Google News - Click Here 


Also Read. : - Dainik Bhaskar App Online Quiz Answers 13th October 2021 


Dainik Bhaskar Quiz Answers Today


How to Play Dainik Bhaskar Quiz 60 ?

  • First of all give a missed call on 9190000072
  • After Miss call you will receive a confirmation message from dainik bhaskar news paper
  • That message you can get 3 links for playing of contest. Such as Marathi,Hindi and Gujarati language.
  • Click on that link as your choice . That link you can find a google form , that form fill your mobile number,name,gender and gave these answers correctly 
  • If you are lucky you will get cash prize
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link

Hindi Language -  Click Here
Gujarati Language -  Click Here
Marathi Language - Click Here



Dainik Bhaskar Quiz 60 Answers Today 14 October 2021


दैनिक भास्कर Quiz 60

1. मुगलकाल में तांबे का सिक्का क्या कहलाता था ? 


A. रुपया

B. दाम

C. टंका


Answer : दाम


2. जीएसटी में उच्चतम स्लैब क्या है ? 


A. 18 %

B. 28%

C. 32 %


Answer : 28%


3. गुलाब से इत्र निकालने की तरकीब किसने खोजी थी ? 


A. नूरजहां

B. मुमताज महल

C. रोशनआरा


Answer : नूरजहां


Dainik Bhaskar Quiz 59 Answers (13 October 2021 )

1. इनमें से किस स्थान पर शंकराचार्य द्वारा स्थापित मठ नहीं है? 

A. वाराणसी

B. श्रृंगेरी

C. द्वारका

Answer : वाराणसी

2. गुरु गोविंद सिंह ने खालसा पंथ की स्थापना किस ईस्वी में की थी? 

A. 1599

B. 1699

C. 1657

Answer : 1699

3. अकबर के दीन ए इलाकी धर्म को स्वीकार करने वाला एकमात्र हिंदू राजा कौन था ? 

A. बीरबल

B. मानसिंह

C. भारमल

Answer : बीरबल

Dainik Bhaskar Quiz 58 Answers 12 October 2021


1. टाटा ने देश में सबसे पहले निजी एयरलाइंस की शुरुआत कब की थी? 


A. 1932


B. 1938


C. 1933


Answer : 1932


2. भारत में हरित क्रांति के जनक माने जाने वाले नॉरमन बोरलॉग कहां के हैं ?


A. अमेरिका


B. नार्वे


C. ऑस्ट्रेलिया


Answer : अमेरिका


3. भक्ति संगीत ईश्वर के निकट पहुंचने का मार्ग है, यह किसने कहा ? 


A. मोइनुद्दीन चिश्ती


B. बाबा फरीद


C. शाह वली


Answer : मोइनुद्दीन चिश्ती

Dainik Bhaskar Quiz 57 Answers


1. मिजोरम की राजधानी कहां है ?


A. कोहिमा

B. आइजोल

C. ईटानगर


Answer : आइजोल


2. किसका जन्म दिवस 23 जनवरी को मनाया जाता है? 


A. सुभाष चंद्र बोस

B. रवींद्र नाथ टैगोर

C. चंद्रशेखर आजाद


Answer : सुभाष चंद्र बोस


3. भारत में सबसे अधिक रेशम उत्पादन वाला राज्य कौन सा है?


A. कर्नाटक

B. असम

C. बिहार


Answer : कर्नाटक



Post a Comment

0 Comments