Ad Code

Dainik Bhaskar Quiz 63 Answers Today 17th October 2021 दैनिक भास्कर नॉलेज क्विज़ Link , GK Quiz in Hindi ,Google Quiz

Dainik Bhaskar Quiz 63 Answers Today : Aao Jane Apna Bharat Dainik Bhaskar Quiz 63 for 17 October 2021Play " Dainik Bhaskar Quiz 63 "for aao jane apna bharat quiz today answer and chance to win cash prizes. So play " दैनिक भास्कर क्विज़ 63 "

Also read: Dainik Bhaskar App Online Quiz Answers Today 14th October 2021

Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, current affairs today and many more updates. Today we will says about dainik bhaskar quiz 63 ,That quiz also known as Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz , That Quiz will available on Dainik Bhaskar quiz link, This quiz contest will starts everyday at 6:00am. here we provide all details about how to participate dainik bhaskar quiz 63 answers today ,how to play this contest through quiz link.  So be ready for next quiz contest .



aao jane apna bharat quiz,dainik bhaskar quiz 63

Dainik bhaskar quiz 63 answers



Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel
JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL - Click Here
SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNEL Click Here


Follow Us On Google News - Click Here 


Also Read. : - Dainik Bhaskar App Online Quiz Answers 14th October 2021 


Dainik Bhaskar Quiz Answers Today


How to Play Dainik Bhaskar Quiz 63 ?

  • First of all give a missed call on 9190000072
  • After Miss call you will receive a confirmation message from dainik bhaskar news paper
  • That message you can get 3 links for playing of contest. Such as Marathi,Hindi and Gujarati language.
  • Click on that link as your choice . That link you can find a google form , that form fill your mobile number,name,gender and gave these answers correctly 
  • If you are lucky you will get cash prize
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link

Hindi Language -  Click Here
Gujarati Language -  Click Here
Marathi Language - Click Here



Dainik Bhaskar Quiz 63 Answers Today 17 October 2021


दैनिक भास्कर Quiz 63

1. कौन सा नृत्य केवल पुरुष कलाकार करते हैं ? 


A. ओडिसी

B. कथकली

C. मणिपुरी


Answer : कथकली


2. जनगणना 2011 के अनुसार सबसे कम लिंगानुपात वाला राज्य कौन सा है? 


A. सिक्किम

B. पंजाब

C. हरियाणा


Answer : हरियाणा


3. चंद्रगुप्त मौर्य के गुरु चाणक्य किस विद्या केंद्र से संबंधित थे ? 


A. तक्षशिला

B. नालंदा

C. वैशाली


Answer : तक्षशिला


Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz Question Answers Today 16 October 2021

1. सेतुसमुद्रम परियोजना जिसे जोड़ती हैं, वे हैं 


A. पाक खाड़ी और बंगाल की खाड़ी

B. मन्नार की खाड़ी और पाक खाड़ी

C. पाक खाड़ी और पाक जलसंधि


Answer : पाक खाड़ी और बंगाल की खाड़ी


2. सूरत किस नदी के किनारे स्थित है ? 


A. नर्मदा

B. ताप्ती

C. यमुना


Answer : ताप्ती


3. भारत का प्रधानमंत्री बनने के लिए न्यूनतम आयु कितनी होनी चाहिए? 


A. 21 वर्ष

B. 25 वर्ष

C. 35 वर्ष


Answer : 25 वर्ष


Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz Question Answers Today 15 October 2021

1. भारत में मुद्रास्फीति की गणना किस आधार पर होती है ?


A. प्रति व्यक्ति आय


B. सकल घरेलू उत्पाद


C. थोक मूल्य सूचकांक


Answer : थोक मूल्य सूचकांक


2. मीराबाई किसके समकालीन थीं ? 


A. तुलसीदास


B. चैतन्य महाप्रभु


C. रामकृष्ण परमहंस


Answer : तुलसीदास


3. विलासिता के चलते मुहम्म्द शाह को किस नाम से जाना जाता है? 


A. रंगीला


B. शाहे बेखबर


C. मस्तमौला


Answer : रंगीला

Post a Comment

0 Comments