Ad Code

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz No.17 Answers Today Win Prizes ( 6th January 2022 ) Rajasthan Quiz

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 17 Answers Today: Rajasthan Quiz ( 6th January 2022 ) Today we will says about Dainik Bhaskar Paper ( Rajasthan Edition ) Quiz No. 17 for 6 January 2022 . Now Dainik Bhaskar Paper Celebrates their Silver Jubilee on Rajasthan State for completing of 25 years. Now Dainik Bhaskar paper creates a contest only for Rajasthan States Readers. So Play " dainik bhaskar silver jubilee quiz today and chance to win cash prizes. So play " दैनिक भास्कर सिल्वर जुबली क्विज़ 17 "

Also Read : Dainik Bhaskar App Online Quiz 3 January 2022

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 6 January 2022 Answers Today 


Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, current affairs today and many more updates. Today we will says about dainik bhaskar quiz no.17 .That quiz also known as Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz , That Quiz will available on Dainik Bhaskar quiz link, This quiz contest will starts everyday at 7:00am. here we provide all details about how to participate dainik bhaskar silver jubilee  quiz 17 answers today ,how to play this contest through quiz link.  So be ready for next quiz contest .

dainik bhaskar silver jubilee quiz answers today
dainik bhaskar silver jubilee quiz answers today

Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel
JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL - Click Here
SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNEL Click Here


Follow Us On Google News - Click Here 


Also Read : Dainik Bhaskar App Online Quiz 5 January 2022

Dainik Bhaskar Quiz Answers Today 


How to Play Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz ?

  • First of all give a missed call on 9190000072
  • After Miss call you will receive a confirmation message from dainik bhaskar news paper
  • That message you can get one links for playing of contest. Such as Hindi language.
  • Click on that link as your choice . That link you can find a google form , that form fill your mobile number,name,gender and gave these answers correctly 
  • If you are lucky you will get cash prize
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz Direct Link ( 6 January 2022 ) - Click Here


Dainik Bhaskar Quiz 17 Answers Today 6th January 2022


दैनिक भास्कर silver jubilee quiz 17 answers( 6th January 2022 )


1. राजस्थान के ऐसे कितने जिते हैं जो किसी दूसरे राज्य या देश से सीमा नहीं बनाते हैं?


(A) 9

(B) 8

(C) 7 

(D) 6


Answer : 8


2. राजस्थान का कबीर किसे कहते हैं? 


(A) सुंदरदास

(B) दादूदयाल 

(C) जगत्राथ

(D) चरणदास


Answer : दादूदयाल


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 5th January 2022 Answers Today ( Question No.16 )

Q1. राजस्थान का राज्य पक्षी कौन है?


(A) गोडावण 

(B) मोर

(C) तोता

(D) कबूतर


Answer : गोडावण


Q2. इनमें से ऐसा कौन सा जिला है जिसकी सीमा दो राज्यों से नहीं मिलती है?


(A) हनुमानगढ़ 

(B) भरतपुर

(C) धौलपुर

(D) अजमेर


Answer : अजमेर


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 4th January 2022 Answers Today ( Question No.15 )

1. जयसमंद झील किस जिले में स्थित है?


(A) जयपुर 

(B) उदयपुर

(C) राजसमंद 

(D) बीकानेर


Answer : उदयपुर


2. राजस्थान का राज्य पशु कौन है? 


(A) ऊंट

(B) चिकारा

(C) ऊंट और चिंकारा 

(D) दोनों ही नहीं है।


Answer : ऊंट

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 3rd January 2022 Answers Today ( Question No.14 )


Q1. इनमें से राजस्थान का सर्वाधिक जिलों वाला संभाग कौन सा है?


(A) जयपुर

(B) अजमेर

(C) जोधपुर

(D) बीकानेर


Answer : जोधपुर


Q2. पांच जिलों वाला एक मात्र संभाग कौन सा है?


(A) जयपुर

(B) उदयपुर

(C) भरतपुर

(D) कोटा


Answer : जयपुर

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 2nd January 2022 Answers Today ( Question No.13

Q1. क्षेत्रफल की दृष्टि से राजस्थान का सबसे छोटा जिला कौन सा है?


(A) प्रतापगढ़

(B) दौसा

(C) अजमेर

(D) धौलपुर


Answer : धौलपुर


Q2. राजस्थान में सर्वाधिक 8 जिलों के साथ सीमा बनाने वाला जिला कौन सा है?


(A) जयपुर 

(B) सीकर

(C) पाली

(D) उदयपुर


Answer : पाली


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 1st. January 2022 Answers Today ( Question No.12

1. वर्तमान में लोकसभा के अध्यक्ष कौन हैं? ( 2022 )


(A) अर्जुन मेघवाल

(B) ओम बिड़ला

(C) वैंकेया नायडू

(D) सीपी जोशी


Answer : ओम बिड़ला


2. क्षेत्रफल की दृष्टि से राजस्थान का सबसे बड़ा जिला कौन सा है?


(A) जैसलमेर

(B) बीकानेर

(C) बाड़मेर

(D) जोधपुर


Answer : जैसलमेर


Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 31 December 2021 Answers Today ( Question No.11)

Q1. पैरालिंपिक में पदक जीतने वाले पहले आईएएस अधिकारी कौन हैं?


(A) सुमित अंतिल 

(B) सुहास यथिराज

(C) देवेंद्र झांझरिया

(D) कृष्णा नागर


Answer : सुहास यथिराज


Q2. लोकसभा के प्रथम अध्यक्ष कौन थे? 


(A) सरदार हुकुम सिंह

(B) जी.वी. मावलंकर ( गणेश वासुदेव मावलंकर )

(C) नीलम संजीव रेड्डी

(D) अर्जुन सिंह


Answer : जी.वी. मावलंकर

Dainik Bhaskar Silver Jubilee Quiz 30 December 2021 Answers Today ( Question No.10)

1. क्षेत्रफल की दृष्टि से देश का सबसे बड़ा राज्य कौन सा है?


(A) उत्तर प्रदेश

(B) राजस्थान

(C) महाराष्ट्र

(D) मध्यप्रदेश


Answer : राजस्थान


2. अशोक गहलोत सरकार के मंत्रिमंडल का विस्तार किस दिन हुआ?


(A) 20 नवंबर

(B) 21 नवंबर

(C) 20 अक्टूबर

(D) 21 अक्टूबर


Answer : 21 नवंबर


I hope this information will help you for playing dainik bhaskar silver jubilee quiz contests on 6 january 2022 . So daily connect with our websitetelegram and YouTube for latest updates. 

Post a Comment

0 Comments