Ad Code

Dainik Bhaskar Quiz 14 Answers Today 14th August 2022 : Aao Jane Apna Bharat दैनिक भास्कर नॉलेज क्विज़ Link

Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers : For 14 August 2022. Dainik Bhaskar Quiz Answers 14 August 2022, dainik bhaskar quiz answers today, dainik bhaskar quiz app, dainik bhaskar quiz link , dainik bhaskar quiz aao jane apna bharat quiz answers today, दैनिक भास्कर आओ जाने अपना भारत क्विज 2022 , aao jane apna bharat quiz , aao jane apna bharat quiz, aao jane apna bharat quiz link , dainik bhaskar quiz aao jane apna bharat quiz 14 answers today. Play " Dainik Bhaskar Quiz 14 "for aao jane apna bharat and stand a chance to win cash prizes. So play " दैनिक भास्कर क्विज़ 14"

aao jane apna bharat quiz,dainik bhaskar quiz 14 , 14th August 2022
Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers Today 14 August 2022 


Amazon Great Freedom Festival Sale 2022 Now Live . For Best Deals and Offers Available on Telegram Channel JOIN NOW

Telegram Link - Click Here

Also Read :

KBC Apollo Ghar Baithe Jeeto Jackpot Quiz Answers Today Win 1 Lakh Cash Prize

Amazon Daily Quiz Answers Today 14 August 2022 Win Rs.2000 Pay Balance.

Amazon Funzone Stars Daily Quiz Answers Today 14 August 2022 Win 5 Stars.

Amazon Funzone Stars Daily Jackpot Quiz Answers Today 14 August 2022 Win 10 Stars

Amazon Funzone Stars Weekly Quiz Answers Today 14 - 20 August 2022 Win Upto 10 Stars.

Amazon Funzone Stars Weekly Jackpot Quiz Answers Today 14 - 20 August 2022 Win Upto 100 Stars.

Amar Ujala Quiz 14 August 2022 Answers Today Win Mobile.

Amazon Daily Spin and Win Quiz Answers Today Win 50000

Dainik Bhaskar Quiz Answers Today 14 August 2022 Win Cash Prize.

Kbc Idfc First Bank Daily Offline Quiz Answers Today 14 August 2022 Win Exciting Prizes.

Amazon Foamy Fun Quiz Answers Today Win Rs.50 Cashback Balance.


Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, crypto quiz answers today, current affairs today and many more updates. Today we will says about dainik bhaskar quiz ,That quiz also known as Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz , That Quiz will available on Dainik Bhaskar quiz link, This quiz contest will starts everyday at 6:00am. here we provide all details about how to participate dainik bhaskar quiz 14 answers today ,how to play this contest through quiz link.  So be ready for next quiz contest .


Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel
JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL - Click Here
SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNEL Click Here


Follow Us On Google News - Click Here 


Also Read. : - Binance Crypto WODL WORDS Quiz Answers Today 9 August 2022


Dainik Bhaskar Quiz Answers Today


How to Play Dainik Bhaskar Quiz 14 ?

  • First of all give a missed call on 9190000072
  • After Miss call you will receive a confirmation message from dainik bhaskar news paper
  • That message you can get 3 links for playing of contest. Such as Marathi ,Hindi and Gujarati language.
  • Click on that link as your choice . That link you can find a google form , that form fill your mobile number,name,gender and gave these answers correctly 
  • If you are lucky you will get cash prize
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link

Hindi Language -  Click Here
Gujarati Language -  Click Here
Marathi Language - Click Here

Dainik Bhaskar Quiz 14 Question ( 14th August 2022 ) 

Direct link :- Click Here 


Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers Today

दैनिक भास्कर आओ जाने अपना भारत Quiz 14

Dainik Bhaskar Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers 14 August 2022 :- Refresh here

Q1. भारत की सर्वाधिक सीमा किस देश के साथ लगती है?


A. चीन

B. बांग्लादेश

C नेपाल


Answer : Click Here


Q2. गांधीजी ने कौन सी एकमात्र भारतीय फिल्म देखी थी ?


A. मदर इण्डिया

B. राजा हरिश्चंद्र

C. रामराज्य


Answer : Click Here


Q3.  ब्रिटेन की 229 साल पुरानी टॉय कंपनी हेमले को किसने खरीदा है ?


A. रिलायंस इंडस्ट्रीज

B. टाटा इन्फोटेक

C. पतंजलि


Answer : Click Here


Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers Today 13 August 2022

Q1#. भौतिक विज्ञान में नोबेल किस भारतीय को मिला?


A. सी वी रमन

B. जे जे थॉमसन

C. कैलाश सत्यार्थी

Answer: Click Here


Q2. भारत में सबसे लंबी दूरी तय करने वाली रेल कौन सी है?

(A) राजधानी एक्सप्रेस

(B) शताब्दी एक्सप्रेस

(C) विवेक एक्सप्रेस

Answer : Click Here


Q3. EVM में अधिकतम कितने प्रत्याशी हो सकते हैं?


A. 16

B. 64

C. 38

Answer: Click Here

Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers Today 12 August 2022

Q1#. 'इंडिया' की उत्पत्ति किस शब्द से हुई है?

A. भरत चक्रवर्ती
B. हिन्दुस्तान
C. सिंधु शब्द से


Answer : Click Here 


Q2.  किसकी सीमाएं नेपाल, भूटान एवं चीन से मिलती हैं?

A. मेघालय
B. सिक्किम
C. पश्चिम बंगाल


Answer : Click Here 


Also Read: Amar Ujala Quiz Answers Today 12 August 2022 , Play and Win Mobile Phone


Q3. महात्मा गांधी किसे राजनीतिक गुरु मानते थे? 


A. श्रीनारायण गुरु
B. बाल गंगाधर तिलक
C. गोपाल कृष्ण गोखले


Answer: Click Here 


Aao Jane Apna Bharat Quiz Answers Today 11 August 2022

Q1#. किसका स्वतंत्रता दिवस भारत के साथ नहीं आता है? 


A. नॉर्थ कोरिया

B. इंडोनेशिया

C. साउथ कोरिया


Answer : Click Here 


Also Read: Amar Ujala Quiz Answers Today 11 August 2022 , Play and Win Mobile Phone


Q2. नोबेल विजेता पहला भारतीय कौन था?


A. रवीन्द्र नाथ टैगोर

B. मदर टेरेसा

C. अमर्त्य सेन


Answer: Click Here 


Q3. किसके अनुरोध पर बापू 1915 में भारत आए? 


A. कस्तूरबा

B. जवाहर लाल नेहरू

C. गोपाल कृष्ण गोखले


Answer: Click Here 


Conclusion 

I hope this information will help you for playing dainik bhaskar quiz competition. So daily visit our website and support us for fast updates


Image source : Dainik Bhaskar App

Post a Comment

0 Comments