Ad Code

Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 18 December 2022 Win Rs.2100 ( Weekly )

Dainik Bhaskar Group recently launches a weekly quiz which is also known as dainik bhaskar family quiz . So Gave Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today on 18 December 2022 during this week ,In hindi language this quiz is known as dainik bhaskar har hapte kheliye bhaskar family quiz answers today, find below all correct answer of dainik bhaskar quiz , here we provides dainik bhaskar quiz link on this week. dainik bhaskar quiz answers today, दैनिक भास्कर फैमिली क्विज 2022 , Give missed call a number and you will receive quiz link, So Play " Dainik Bhaskar Weekly Quiz Today " and stand a chance to win cash prizes.

दैनिक भास्कर हर हप्ते फैमिली क्विज


Dainik bhaskar family quiz answers today 18 december 2022
Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 18 December 2022 ( Weekly )


Dainik Bhaskar Quiz Answers Today

Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, crypto quiz answers today, current affairs today and many more updates. Today we will says about dainik bhaskar quiz ,That quiz also known as Dainik Bhaskar Family Quiz , That Quiz will available on Dainik Bhaskar quiz link 18 December 2022 , This quiz contest will starts everyday at 6:00am. here we provide all details about how to participate dainik bhaskar family quiz answers today for 18th december 2022,how to play this contest through quiz link.  So be ready for next quiz contest .


Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel



Also Read. : - Binance Crypto WODL WORDS Quiz Answers Today 9 August 2022


How to Play Dainik Bhaskar Family Quiz ?

  • First of all type QUIZ on whatsapp and send it to 8770592563
  • After messages you will receive a confirmation message from dainik bhaskar news paper
  • That message you can get 1 links for playing of dainik bhaskar family quiz contest. Such as Hindi language.
  • Click on this link . That link you can find a google form , that form fill your mobile number,name,gender and gave these answers correctly 
  • If you are lucky you will get cash prize
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link

Hindi Language

Dainik Bhaskar Family Quiz Question ( 18 December 2022 ) 

Direct Link


Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today

Dainik Bhaskar Har Hapte Family Quiz Answers Today 18 December 2022 - Re Visit

Q1. इनमें से भारत के किस राज्य में रेलवे लाइन नहीं है?


A. मेघालय

B. ओडिशा

C. तेलंगाना

D. सिक्किम


Answer : मेघालय


Q2. इनमें से कौन सबसे लंबे समय तक मुख्यमंत्री पद पर रहा है?


A. नवीन पटनायक

B. मणिक सरकार

C. पवन कुमार चामलिंग

D. ज्योति बसु


Answer : पवन कुमार चामलिंग


Q3. इनमें से किस राज्य में उगादि मनाया जाता है?


A. गुजरात

B. कर्नाटक

C. छत्तीसगढ़

D. प. बंगाल


Answer : कर्नाटक


Q4. भारतीय फिल्मों में दोहरी भूमिका निभाने वाली पहली महिला कलाकार कौन थीं?


A. कुसुम कुमारी

B. मंदाकिनी

C. अन्ना सालुंके

D. फातिमा बेगम


Answer : अन्ना सालुंके


Q5. इनमें से कौन मौर्य साम्राज्य का संस्थापक माना जाता है?


A. स्कंदगुप्त

B. समुद्रगुप्त

C. चंद्रगुप्त

D. रामगुप्त


Answer : चंद्रगुप्त


Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 11 December 2022

Q1. कर्क रेखा इन राज्यों में से किस राज्य से होकर नहीं गुजरती है?


A. प. बंगाल

B. ओडिशा

C. छत्तीसगढ़

D. गुजरात


Answer : ओडिशा


Q2. शेरशाह सूरी ने चौसा की लड़ाई में किसे हराया था?


A. बाबर

B. अकबर

C. हुमायूं

D. शाहजहां


Answer : हुमायूं


Q3. इनमें से कौन-सा हार्मोन ‘लव हार्मोन’ भी कहलाता है?


A. प्रोजेस्टेरोन

B. ऑक्सीटोसिन

C. टेस्टोस्टेरोन

D. इंसुलिन


Answer : ऑक्सीटोसिन


Q4. शक्कर गन्ने के अलावा इनमें से किस अन्य फसल से प्राप्त होती है?


A. शकरकंद से

B. चुकंदर से

C. आलू से

D. लीची से


Answer : चुकंदर से


Q5. किस नेता ने गणेश चतुर्थी पर्व को लोकप्रिय बनाया था?


A. भीमराव आंबेडकर

B. लाला लाजपत राय

C. बिपिन चंद्र पाल

D. बाल गंगाधर तिलक


Answer : बाल गंगाधर तिलक

Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 4 December 2022

Q1. कौन-सा राज्य सबसे अधिक राज्यों की सीमाओं को स्पर्श करता है?


A. बिहार

B. असम

C. उत्तर प्रदेश

D. मध्य प्रदेश


Answer : उत्तर प्रदेश



Q2. भगवत गीता महाभारत के किस पर्व से संबंधित है?


A. भीष्म पर्व

B. द्रोण पर्व

C. वन पर्व

D. शांति पर्व


Answer: भीष्म पर्व



3. मौर्य काल में भवन निर्माण के लिए मुख्यतः इनमें से किसका प्रयोग किया जाता था?


A. पत्थर

B. ईंट

C. लकड़ी

D. मिट्टी


Answer : लकड़ी


4. यूनेस्को का विश्व धरोहर स्थल तक्षशिला किन दो नदियों के बीच स्थित है?


A. झेलम और चिनाब

B. सिंधु और झेलम

C. चिनाब और रावी

D. चिनाब और व्यास


Answer : सिंधु और झेलम


5. प्रसिद्ध पुस्तक तुगलकनामा के रचनाकार कौन हैं?


A. अबुल फज़ल

B. चंदबरदाई

C. गुलबदन बेगम

D. अमीर खुसरो


Answer : अमीर खुसरो


Conclusion 

I hope this information will help you for playing dainik bhaskar family quiz competition. So daily visit our website and support us for fast updates


Image source : Dainik Bhaskar App

Post a Comment

0 Comments