Ad Code

Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 15 January 2023 Win 2100

Dainik Bhaskar Group recently launches a weekly quiz which is also known as dainik bhaskar family quiz So play Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 15 January 2023 :  during this week ,In hindi language this quiz is known as dainik bhaskar har hapte kheliye bhaskar family quiz answers today, find below all correct answer of dainik bhaskar quiz , here we provides dainik bhaskar quiz link on this week. dainik bhaskar quiz answers today, दैनिक भास्कर फैमिली क्विज 2023 , Give missed call a number and you will receive quiz link, So Play " Dainik Bhaskar Weekly Quiz Today " and stand a chance to win cash prizes.

दैनिक भास्कर हर हप्ते फैमिली क्विज


Dainik bhaskar family quiz answers today 15 January 2023
Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 15 January 2023 ( Weekly )


Dainik Bhaskar Quiz Answers Today

Hello,

Ag trick readers welcome to our website blog agtrick.xyz .An our blog you can get latest news update,flipkart quiz amazon Quiz,daily quiz, crypto quiz answers today, current affairs today and many more updates. Today we will says about dainik bhaskar quiz ,That quiz also known as Dainik Bhaskar Family Quiz , That Quiz will available on Dainik Bhaskar quiz link 15 January 2023 , This quiz contest will starts everyday at 6:00am. here we provide all details about how to participate dainik bhaskar family quiz answers today for 15th January 2023 ,how to play this contest through quiz link.  So be ready for next quiz contest .


Upcoming Giveaway Rs.25 Cash back on Mobikwik Recharge and Bill Payment

Join Quickly on Telegram Channel



Also Read. : - Binance Crypto WODL WORDS Quiz Answers Today 9 August 2022


How to Play Dainik Bhaskar Family Quiz ?

  • First of all type QUIZ on whatsapp and send it to 8770592563
  • After messages you will receive a confirmation message from dainik bhaskar news paper
  • That message you can get 1 links for playing of dainik bhaskar family quiz contest. Such as Hindi language.
  • Click on this link . That link you can find a google form , that form fill your mobile number,name,gender and gave these answers correctly 
  • If you are lucky you will get cash prize
  • Here we provides dainik bhaskar online quiz link

Hindi Language

Dainik Bhaskar Family Quiz Question ( 15 January 2023 ) 

Direct Link


Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today

Dainik Bhaskar Har Hapte Family Quiz Answers Today 15 January 2023 - Re Visit

Q1. महाभारत में अज्ञातवास के समय युधिष्ठिर का क्या नाम था ?


A. बल्लभ

B. कंक

C. तंतिपाल

D. सुदेष्णा


Answer : कंक


Q2. राष्ट्रीय गणित दिवस कब मनाया जाता है ?


A. 28 दिसंबर

B. 17 दिसंबर

C. 13 दिसंबर

D. 22 दिसंबर


Answer : 22 दिसंबर


Q3. प्रसिद्ध उपन्यास ‘दिलो दानिश’ की लेखिका इनमें से कौन हैं ?


A. मन्नु भंडारी

B. कृष्णा सोबती

C. महाश्वेता देवी

D. उषा प्रियंवदा


Answer : कृष्णा सोबती


Q4. इनमें से किस खिलाड़ी को पद्म विभूषण, पद्म भूषण और पद्मश्री तीनों सम्मान मिल चुके हैं ?


A. कपिल देव

B. विश्वनाथन आनंद

C. मेजर ध्यानचंद

D. नीरज चौपड़ा


Answer : विश्वनाथन आनंद


Q5. स्वर्ण का शुद्धतम रूप कितना कैरेट होता है ?


A. 25 कैरेट

B. 36 कैरेट

C. 22 कैरेट

D. 24 कैरेट


Answer : 24 कैरेट


Dainik Bhaskar Family Quiz Answers Today 8 January 2023

Q1. किस देश में ‘द लाइन’ नामक दुनिया का पहला वर्टिकल शहर बनाया जाएगा?


A. जापान

B. चीन

C. अमेरिका

D. सऊदी अरब


Answer : सऊदी अरब


Q2. पेड़-पौधों का खाना तैयार करने की प्रक्रिया क्या कहलाती है?


A. फोटोसेंसिटाइजेशन

B. कार्बोहाइड्रोलिसिस

C. फोटोसिन्थेसिस

D. सिन्थेसिस


Answer : फोटोसिन्थेसिस


Q3. गौतम बुद्ध की माता का नाम इनमें से क्या था?


A. राजमाया

B. कौशल्या

C. महाप्रजापति

D. महामाया


Answer : महामाया


Q4. भारतीय पौराणिक मान्यताओं के अनुसार ‘परिजात’ क्या है?


A. कल्प वृक्ष

B. उच्च गति रथ

C. इंद्र का घोड़ा

D. इच्छा पूर्ति वाली गाय


Answer : कल्प वृक्ष


Q5. इन भारतीय राज्यों में से किस राज्य की अंतरराष्ट्रीय सीमा नहीं है?


A. राजस्थान

B. झारखंड

C. बिहार

D. सिक्किम


Answer : झारखंड


Conclusion 

I hope this information will help you for playing dainik bhaskar family quiz competition. So daily visit our website and support us for fast updates


Image source : Dainik Bhaskar App

Post a Comment

0 Comments